Winkelmandje
0 product(en), € 0,00


Fietsendrager test

De nieuwste fietsdragers zijn opvouwbaar en voorzien van een snelkoppeling. Dat maakt ze compacter,handzamer en gemakkelijk op de trekhaak te monteren. We testen er zes.

Als een fietsdrager niet in gebruik is, is het een sta-in-de-weg. Goed nieuws dus, dat de nieuwste typen genoegen nemen met een bescheiden plekje. Bij de ene klap je de verlichting en wielgoten weg en de andere vouw je op. Sommige dragers zijn zo klein geworden dat je ze in de kofferbak van de auto kunt opbergen. Een belangrijke verbetering op alle dragers is de bevestiging op de trekhaak. Die is met sprongen vooruitgegaan dankzij de zogeheten snelkoppeling. Alle testexemplaren zijn ermee uitgerust.

Praktijktest

We hebben de dragers getest op drie aspecten: montage op de trekhaak, bevestiging van de fietsen en rijgedrag in beladen toestand. Daarvoor kozen we een afwisselend parcours met onder meer verkeersdrempels en klinkerwegen.

Conclusie

Overtuigend testwinnaar is de Uebler X-21; een fantastische drager, doordacht qua ontwerp, stabiel en zeer compact. De pittige prijs nemen we voor lief. KCK Beste Koop is de Hapro Atlas, een functionele drager met een aantrekkelijk prijskaartje.

Bekijk hier de testreslutaten!

Bron: ANWB - 2011