Winkelmandje
0 product(en), € 0,00


Fietsroute van de week :: Noordwijkerhout kinderroute bollen en duinen

 

Een pannenkoekenrestaurant als startpunt: er zijn minder aantrekkelijke locaties om kinderen op de fiets te krijgen. Pannenkoekenrestaurant Langs Berg en Dal, aan de rand van Noordwijkerhout, is dus op z’n minst strategisch gelegen. Over een grijzig grindpad stijgt de route lichtjes naar de kust. Een glooiend fietspad door het duingebied volgt. Zand waait over het onlangs aangelegde asfalt, een roedel herten kijkt vanaf een afstandje toe. Fietsen met kinderen betekent vooral: op tijd pauzeren. Dat kan prima richting Noordwijk aan Zee dankzij bankjes in het fijne, witte zand.

Een mooie plek om de benen rust te gunnen of een korte wandeling te maken richting Noordzee of een van de strandpaviljoens. Na 5 kilometer duin is de Koningin Wilhelmina Boulevard met grote hotels het volgende ijkpunt op de 17 kilometer lange route. Aan beide kanten wordt de boulevard gemarkeerd door een indrukwekkend herkenningspunt. Aan de noordzijde prijkt een witte vuurtoren uit 1444. Bij het uitrijden van Noordwijk aan Zee wijst knooppunt 33 de weg terug naar Noordwijkerhout. Aan beide kanten van het verouderde fietspad zijn uitgestrekte bloembollenvelden te zien. Gele, blauwe, paarse, rode en witte tulpen tekenen in groten getale hun kubistisch schilderij.

Even verderop trekken opnieuw de bollen de aandacht, tot een haakse bocht naar rechts de omgeving doet veranderen. Een fietspad voert zigzaggend langs het stille water van het Oostduinse meer, waar kinderen in de zomer lekker kunnen spelen. De sporen op het metersbrede zandstrand verraden dat het recreatiestrand een populaire plek is. Niet alleen voor zwemmers, maar ook voor jonge bouwers van zandkastelen. En als de kinderen het bouwwerk af hebben, volgt de ultieme beloning in het pannenkoekenhuis.

Routebeschrijving

Beschrijving Afstand Tijd
Pannenkoekenboerderij Langs Berg en Dal
 0.00 km  0:00 u
86 (Langevelderlaan, Noordwijk)
2.49 km  0:09 u
43 (Randweg, Noordwijk)
2.49 km  0:09 u
32 (Koningin Wilhelmina Boulevard, Noordwijk)   6.92 km   0:26 u
33 (Duinwetering, Noordwijk)  8.78 km   0:34 u
69 (Langelaan, Noordwijk)
10.61 km   0:41 u
42 (Westeinde, Noordwijk)
 11.99 km   0:47 u
80 (Noordwijkerhout)
 12.94 km   0:50 u
47 (Duinschooten, Noordwijk)
 16.24 km  1:04 u
Pannenkoekenboerderij Langs Berg en Dal
17.93 km   1:10 u